Ген. Радев ще цепи софийските улици с нова бронирана лимузина за 1.2 мил.

Ген. Радев ще цепи софийските улици с нова бронирана лимузина за 1.2 мил.

Advertisement:

Два бронирани автомобила висок клас ще струват на данъкоплатеца колосалната сума от 2,4 милиона лева. Такава поръчка са пуснали от Националната служба за охрана, като най-вероятно единият от новите автомобили ще вози новоизбрания президент Румен Радев. До подаване на оферта за возилата е допуснат дистрибуторът на „Мерцедес“ у нас „Балкан Стар“, съобщава „България Днес“.

Поръчката е пусната за два леки, но бронирани автомобила от висок клас – лимузини. Общата прогнозна стойност без ДДС е точно 2 милиона лева. Колите трябва да са с каросерия с дължина 5,2 метра, да са с четири врати, максималната скорост да е над 180 км/ч, а возилата трябва да ускоряват от 0 до 100 кч/ч за по-малко от осем секунди. В поръчката дори е уточнен цветът им – черен металик.

Колите ще трябва да харчат по-малко от 18 литра за сто километра пробег. Автомобилите ще трябва да имат системи за защита – предни и странични въздушни възглавници, ще се заключват автоматично веднага след потегляне и огледала против заслепяване, а воланът ще може да се управлява през аудиоуредба.

Advertisement:

В купетата ще има царски лукс. Задното стъкло ще се отоплява, предвидена е мултимедийна система с цветен дисплей и стандартна за модела аудиоуредба, както и специална светлина за четене. Ще има опция за включването на телевизор и видеоплеър, разговорна уредба, телефон, климатизирани седалки с вентилация и отопление. Пътуващите в колите политици ще разчитат на тонирани стъкла, но въпреки това ще имат специални електрически щори на задното стъкло.

Двете коли трябва да пристигнат в гаража на НСО до 31 декември т.г. Те задължително трябва да са произведени през 2016 г.

Advertisement:

Проверка показа още, че в сайта на „Балкан Стар“ присъства само един модел кола, отговарящ на тези характеристики – най-новата Е-класа. Базовите модели за лимузината се харчат за България на цени между 86 369 лв. с ДДС и 105 380 лв. с ДДС.

Източник: bradva.bg

Advertisement:
Tags: