Ново разкритие за трагедията с ТУ-154! Черните кутии със зловеща информация относно причината за трагедията

Ново разкритие за трагедията с ТУ-154! Черните кутии със зловеща информация относно причината за трагедията

Advertisement:

снимка:Reuters

Продължава разследването на причините, довели до голямата трагедия с руския Ту-154 край бреговете на Сочи.

От Следствения комитет на Руската федерация съобщиха, че фаталният полет на лайнера е запечатан на видео.

Advertisement:

В хода на разследването са разпитани очевидци на катастрофата. Сред тях има човек, който е успял да заснеме страшната трагедия. На направения от него запис се вижда излитането, полетът и падането на машината.

Междувременно „Интерфакс” съобщи, че специалистите са направили първичен анализ на записите на една от черните кутии на разбилия се в Черно море самолет Ту-154 на руското министерство на отбраната. Данните говорят за грешка в пилотирането.  Според източници на изданието, дадената версия е приоритетна. Подробности около записа от въпросната черна кутия обаче не се съобщават. Причината за катастрофата е формулирана така: Самолетът се е сринал поради недостатъчна за излитане подемна сили на крилото, пише Блиц.

Advertisement:

По-рано бяха разпространени още няколко версии за трагедията с Ту-154.Според едната от тях самолетът е паднал в Черно море заради техническа неизправност.

Очевидец на трагедията разказа, че самолетът се е снижил с повдигната предна част. Според друга версия миг, преди да се разбие в Черно море, руският военен Ту-154 се е опитвал да извърши завой на дясно и е летял със скорост около 500 км/час със силно наведен нос. 

Източник: bradva.bg

Advertisement:
Tags: