ГЕН. КИРОВ АЛАРМИРА ЗА ОГРОМНА ОПАСНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ! ЕТО КЪДЕ Е НАДВИСНАЛА!

ГЕН. КИРОВ АЛАРМИРА ЗА ОГРОМНА ОПАСНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ! ЕТО КЪДЕ Е НАДВИСНАЛА!

Advertisement:

„Продължаващата война в Близкия Изток, терористичните актове в Европа и съседна Турция, опасността от нов бежански натиск са сериозен проблем за националната сигурност. Тези точки на напрежение ще продължат да са актуални“. Това каза бившият ръководител на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров, цитиран от „Фокус“.

„Трябва да разделим нещата на две: напрежение извън границите на страната и напрежение, което се отразява вътре. На първо място бих поставил продължаващата война в Близкия изток и пораждащото се от нея напрежение.

Не можем да не споменем и тези тежки терористични актове като тази в Ница, Берлин и следва да заключим, че напрежението, което поражда опасността от терористични актове извън територията на България, продължава. На територията на страната аз бих определил като сериозен проблем за националната сигурност това, което се случи в Харманли, и продължаващата заплаха от бежански поток през нашата страна.

Advertisement:

Ще трябва и занапред нашите специални служби и Министерство на вътрешните работи, разузнавателните служби, Гранична полиция, армията да държат своето внимание на висота, за да не допуснем да бъдем изненадани от североизток по отношение на Турция“, каза още ген. Киров.

Според него заплахата от „Ислямска държава“ постепенно ще намалява предвид бойните действия в Ирак и Сирия. По думите му тепърва ще наблюдава засилване на „албанския фактор“ в района. В това отношение ген. Киров допусна и едно възможно преначертаване на границите на Европа. 

Advertisement:

Източник: bradva.bg

Advertisement:
Tags: