Ето защо трябва да сложите монета във фризера всеки път, преди да напуснете къщата си

Ето защо трябва да сложите монета във фризера всеки път, преди да напуснете къщата си

Advertisement:
Advertisement:

Случвало ли ви се е да се приберете от работа или след дълго пътуване и да забележите, че вашите дигитални часовници показват грешното време? Разбира се, не е имало прекъсване на тока!" Може би си мислите. Дори и ако е, просто няма как да знаете колко време не е имало ток, нали? Може би това е било в продължение на няколко дни, което води до размразяване на храната и нейното разваляне.
Когато се възстанови електрозахранването, храните замръзват отново и вие няма как да знаете, че те са се размразили.
Както знаем, той може да бъде много опасно, защото някои храни са изложени на риск от разпространение на салмонела и други бактерии!
 
Днес ще ви покажем начин, с който можете да разберете дали и колко дълго фризера е бил без електричество!
Вие ще имате възможност да разберете дали храната може да се консумира, или е твърде дълго е била на топло и е опасно да я хапвате.
 
За целта ще са ви необходими:
чаша
монета
вода
 
Налейте вода в чашата и поставете във фризера за замразяване. Когато водата в чашата е станала на лед, сложете една монета на върха на леда в чашата и след това я върнете във фризера.
 
Когато например, след празниците се приберете в къщи, преди да ядете храна от фризера, погледнете къде е монетата!
Ако монетата е все още там, на върха на леда в чашата или не е имало прекъсване на електрозахранването или прекъсването на тока е за кратък период от време, така че водата се е разтопила само частично.
 
Ако обаче, монетата сега е на дъното на чашата, това означава, че не е имало електроенергия за дълго време, така че водата е напълно разтопена и монетата е потънала до дъното. В такъв случай изобщо не е добре да консумирате храни от фризера.
 
Брилянтен трик, лесен за използване. Особено полезен когато отидете на дълго пътуване!

Източник: mall359.com

Advertisement:
Advertisement:
Advertisement:
Tags: